Auto oprema i djelovi

Sačuvani auto od nepogoda uz navlake za auto

Zima nam se sve više i više bliži, a s njom i hladnije vrijeme. Pa iako to za neke znači zimske radosti i uživanje u snijegu, za sve koji svoj auto parkiraju na otvorenom preko noći dolazak hladnijeg vremena ponajprije označava jutarnje čišćenje auta od mraza, leđa ili snijega. Ove jutarnje radosti ne vesele mnoge, jer struganje mraza i leda sa stakala ne zvuči kao zabavna jutarnja aktivnost. Dodajte tome teškoće pri otvaranju vrata i magljenje unutarnje strane stakala i dobili ste savršenu kombinaciju za stresno zimsko jutro. Ipak, to ne mora biti tako uz male pomagače - navlake za…
Continue Reading
Auto oprema i djelovi

Vrlo važna moto oprema su motorističke čizme

Uvijek popularni motori uvijek privlače poglede djece koja šeću uz cestu te jednog dana maštaju o tome da voze svoj motor. Upravo ta ljubav koja se rađa u najranijoj dobi drži cijeli život, te je motociklizam danas jedan od najpoznatijih sportova i hobija na svijetu. Nažalost, često svjedočimo o tome da motorističke nezgoda završe tragično, te je veoma važno voziti prema pravilima i koristiti odgovarajuću motorističku opremu. (više…)
Continue Reading
Auto oprema i djelovi

Gumeni tepisi za auto su odlična zaštita

Iako naziv ne zvuči bombastično, ovaj dio opreme za auto pokazao se iznimno korisnim svakom vozaču, posebno zbog zahvalnog održavanja i izdržljivosti. Gumeni tepisi za auto su dodatak za vozilo koji čini veliku razliku i može donijeti olakšanje vozačima u mjeri o kojoj nisu ni sanjali. Ne upijaju mirise, lako se peru, povoljni su – ovo su samo neke osnovne koristi gumenih tepiha koje ih čine nezamjenjivima u nekim vozilima. (više…)
Continue Reading
Auto oprema i djelovi

Klime za auto omogućuju ugodnije putovanje

Ljeto je u grad donijelo visoke temperature i ispraznilo prometnice, no umjesto toga napunilo je sve ceste koje vode na obalu. Bilo da ste zapeli u koloni ili na poslu, jedno je sigurno – nitko se tijekom vožnje ne voli preznojavati. Klima u autu postala je dio standardne opreme koja se danas očekuje od svakog novijeg automobila, jer spašava od mnogih neudobnih putovanja tijekom cijele godine. To je pogotovo očito ljeti, kada ni ventilacija ni otvoreni prozori ne mogu pobijediti temperature koje se stvaraju u automobilu. Uz to, auto-klima svakako je i tiša opcija, koju preferiraju svi koji ne uživaju…
Continue Reading
Auto oprema i djelovi

Različita razina zatamnjenosti auto stakla

Auto stakla su dijelovi svakog automobila. Većina automobila posjeduje iste vrsta auto stakala, dok pojedini automobili posjeduju i još neka dodatna, primjerice ona na krovu. Ta mogućnost naziva se panoramski krov te vam omogućava da uživate i u pogledu prema gore. Prilikom kupnje auto stakala, možete birati različite razine zatamljenosti. Također, svaka država ima svoje posebne zakone vezano uz to koliko auto stakla smiju biti zatamljena. (više…)
Continue Reading
Auto oprema i djelovi

Razne vrste kofera za motore

Dolazak lijepog vremena povezuje se s mnogim stvarima. Neki će odmah pomisliti na prirodu koja kao da ponovo oživi i koja to pokazuje prekrasnim bojama cvijeća i zelenila. Oni koji su često u prometu će to povezati s povećanim brojem vozača motora na cestama. Sve je više zaljubljenika u vožnju motorom i oni jedva čekaju lijepo vrijeme da mogu izvaditi svoj motor iz garaže i krenuti u vožnju. (više…)
Continue Reading
Auto oprema i djelovi

Zbog čega je dobro koristiti LED sijalice za auto i što su?

Prije nekoliko desetljeća razvijena je LED tehnologija, točnije poluvodička dioda koja je elektronička komponenta i koja je donjela revoluciju u polje osvjetljenja. LED propušta struju u samo jednom smjeru, te je gotovo cijelu pretvara u svjetlost iz električne energije, u odnosu na stare žarulje s žarnom niti gdje većina energije prelazi u toplinsku. Iako se do prije desetak godina ova tehnologija koristila vrlo rijetko u svrhu rasvjete ili svjetala, u zadnjih nekoliko godina LED žarulje za auto postale su standard, a isto tako i LED sijalice koje se koriste za rasvjetu stambenih prostora. (više…)
Continue Reading
Auto oprema i djelovi

Mnogima su najdraži krovni nosači za bicikl

Bicikl je mnogima postao jedno od omiljenih prijevoznih sredstava. Neki ga koriste svakodnevno za odlazak na posao, dok ga neki koriste za odlaske na izlete i slično. Kako ne biste bicikl uvijek vozili istim rutama, idealno rješenje bi bilo bicikl automobilom odvesti na neko dalje mjesto i s tog mjesta nastaviti vožnju. Davno prije je to predstavljalo veliki problem, ali uz pomoć nosača za bicikl, to je postalo vrlo jednostavno. Nosači za bicikl su danas lako dostupni i vrlo se jednostavno postavljaju. (više…)
Continue Reading
Auto oprema i djelovi

Krovni nosači mogu biti dio serijske opreme

Automobili nekad i danas se razlikuju u vrlo mnogo pojedinosti. Jedna od njih se svakako odnosi i na elemente ugrađene u serijskoj, odnosno osnovnoj opremi automobila. Nekada je serijska oprema automobila bila dosta siromašna i nije puno toga uključivala. Danas se to dosta promijenilo i sve više toga se može naći u serijskoj opremi određenih marki automobila. A krovni nosači spadaju u tu kategoriju. U većini starijih automobila nisu bili dio dodatne opreme, dok su dio serijske opreme kod mnogi marki novih automobila. (više…)
Continue Reading