Unatoč tome što je TikTok prošlog mjeseca ponio titulu najčešće preuzimane aplikacije iz App Store i Google Play trgovina (ukupno je preuzet 63,3 milijuna puta) uskoro bi mu mogao biti zabranjen rad na području SAD-a. Posjetimo, početkom tog istog mjeseca (kolovoz 2020.) američki predsjednik Donald Trump potpisao je izvršnu naredbu kojom je tvrtku ByteDance (vlasnika TikToka) stavio na crnu listu čime je američkim tvrtkama zabranio poslovanje s njom.

Ako vam se gornji redci čine poznatim to je zato što je sličan scenarij već viđen ranije, u svibnju 2019. kada je sličnom izvršnom naredbom Trump u ime „prijetnje nacionalnoj sigurnosti“ zabranio američkim tvrtkama poslovanje s Huaweijem. I ovoga je puta izvršna naredba imala takozvani sigurnosni okidač, odnosno prijelazno razdoblje do kojeg je ByteDance morao prilagoditi svoje poslovanje na način da ono odgovara američkim sigurnosnim zahtjevima. Taj rok je naprije bio 45 dana od potpisivanja naredbe, što je 20. rujna, a potom je naknadno produžen na 90 dana (do 12. studenog) do kada je ByteDance imao rok prodati svoje poslovanje na području SAD-a nekoj američkoj tvrtki ili ugasiti TikTok.

Kako vam je poznato kupaca nije nedostajalo, želju za preuzimanjem TikToka objavili su Microsoft, Twitter i Oracle. No na kraju se ponovno

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen