Algebra će krajem lipnja 2020. godine nastaviti s provedbom projekta „IT obrazovanje za sigurnije sutra“ kojeg u potpunosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je poboljšanje konkurentnosti na tržištu rada kako onima koji traže bolje mogućnosti u razvoju karijere, tako i onima koji traže svoj prvi posao.

Projekt “IT obrazovanje za sigurnije sutra” traje sve do siječnja 2021. i omogućio je zainteresiranim potpuno besplatno pohađanje jednosemestralnih programa obrazovanja za digitalna zanimanja. Ukupna vrijednost projekta i ukupni iznos EU potpore iznosi 1.332.994,50 kuna. U sklopu projekta, moglo se aplicirati za web dizajn, održavanje računalnih mreža i administraciju poslužitelja, programiranje Internet aplikacija u programskom jeziku C#, kao i programa stjecanja osnovnih uredskih računalnih vještina – računalni operater i ECDL specijalist.

Od navedenih programa, ostalo je još mjesta na pet dodatnih grupa online edukacije za Računalnog operatera koje kreću 23. lipnja 2020.

Pojedinci koji se prijave i budu odabrani za pohađanje online programa obrazovanja za Računalne operatere morat će osigurati svoje računalo i internetsku vezu. Naime, predavanja će pratiti online, putem virtualnih učionica i putem besplatnih internetskih preglednika (Chrome, Firefox ili Internet Explorer).

Kako bi praćenje nastave bilo što lakše svaki od polaznika dobit će i sve potrebne priručnike u tiskanom formatu,

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen