Altus IT, prvi hrvatski podatkovni centar nezavisan od telekom operatera i glavno telekom čvorište u Hrvatskoj, podigao je kapacitet za dodatnih 200 kvadrata na ukupno 830 kvadrata.

Zagrebačka tvrtka time je zaključila četvrto proširenje. Goran Đoreski, direktor Altus IT-a kaže da su sada spremni za fazu ubrzanog rasta, koju će temeljiti na cloudu i pripremama za još veću investiciju. “Ulazimo u fazu eksponencijalnog ubrzanja rasta tako da ne razmišljamo više o kategorijama proširenja našeg podatkovnog centra za 250 ili 500 kvadrata već dosta više i to postavlja izazove pred nas, jer za DC5 moramo naći rješenje koje to može podržati, ne samo u smislu kvadrata, već i energetike te iz drugih aspekata”, kaže Đoreski.

Dodaje da se kroz Altusov podatkovni centar trenutačno povezuje više od 45 telekoma. Među njima su to Cogent, CenturyLink, NTT, Cloudflare, DT, A1 i drugi. “Mi smo fokalna točka svih komunikacija između regije i zapadne Europe, a u našoj regiji nema sličnog podatkovnog centra, čak ni u Srbiji i Sloveniji”, pojašnjava Đoreski. Dodaje pak da najveći rast i najveća očekivanja imaju od cloud poslovanja. Nakon sedam godina razvoja tog poslovnog segmenta, danas Altus IT-u polovicu korisnika čine različite IT i digitalne tvrtke, a druga polovica su

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen