U posljednjim danima prošle godine američki Kongres prihvatio je skup zakona kojima vlasti SAD-a pokušavaju pomoći u oporavku ekonomije. Među odredbama o tome koliko će se novca i kome podijeliti, kako će se pomoći nezaposlenima i slično, našle su se i nove odredbe koje reguliraju rad pojedinih državnih službi. Među njima je navedena i lani osnovana radna skupina za istraživanje neidentificiranih letećih objekata, Unidentified Aerial Phenomena Task Force.

UAPTF je osnovana pod ingerencijom američkog Ministarstva obrane u kolovozu prošle godine, a osnovni joj je zadatak poboljšati razumijevanje i dobiti dodatne uvide u prirodu i izvore NLO-a. Misija radne skupine bit će otkriti, analizirati i katalogizirati NLO-e koji bi mogli predstavljati prijetnju nacionalnoj sigurnosti SAD-a – objavljeno je tada. Prema novim pravilima usvojenima prošloga tjedna ova će radna skupina morati svoje analize i zaključke podijeliti sa Senatom, tj. njihovim odborom za obavještajna pitanja. Novi zakoni odredili su i rok u kojem se to mora dogoditi, a on iznosi 180 dana.

Što će pustiti u javnost?

Izvješće koje će ova radna skupina predati Senatu bit će deklasificirano, tj. neće biti tajno. Međutim, za sada nije poznato koliki će dio informacija biti dostupan široj javnosti, a koliko će bitnih podataka biti rezervirano samo

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen