Ako ste se nekada proteklih godina koristili uslugama prijevoza low cost aviokompanije Easyjet, koja već neko vrijeme slijeće u Pulu, Split, Zadar i Dubrovnik, vaši su privatni podaci možda završili u rukama internetskih kriminalaca. Kompanija je objavila kako su bili metom sofisticiranog hakerskog napada koji je rezultirao neovlaštenim upadom u njihov računalni sustav. Odatle je, pak, ukradena velika količina privatnih podataka, onih koji se tiču čak 9 milijuna korisnika.

Istraga je pokazala da su se nepoznati hakeri domogli imena, e-mail adresa i podataka o letovima za tih 9 milijuna ljudi, dok su za njih 2.200 ukradeni i podaci o kreditnim karticama. Za sada nema dokaza o zloupotrebi tih podataka, kažu iz EasyJeta.

Sve čiji su podaci ukradeni kompanija će kontaktirati najkasnije do 26. svibnja s detaljima, a onima kojima su kompromitirane kreditne kartice već je ponudila i dodatnu pomoć. Napad se, kako su objavili, dogodio u travnju, a sada je istraga pokazala puni opseg upada u sustav.

Podsjetimo, ovo nije prvi veliki hakerski napad na britanske aviokompanije. British Airways je u ljeto 2018. godine pretrpio sličan udar hakera, kada su im uz samo 22 linije ubačenog koda ukradeni podaci o 380.000 putnika. To je u konačnici rezultiralo i kaznom

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen