Prošle nedjelje u zračnoj se luci Los Angeles International Airport (LAX) dogodio do sada nezabilježen bliski susret zrakoplova s neidentificiranim letećim objektom. Nije bila riječ o dronu, s kojima bliski susreti zrakoplova nažalost više nisu rijetkost, već, prema riječima pilota, čovjeku koji je letio s jetpackom.

Pilot leta 1997 American Airlinesa prijavio je u nedjelju, u 18:35 sati po lokalnom vremenu, za vrijeme svojeg završnog prilaska pisti, kako su netom prošli pored osobe koja leti uz pomoć jetpacka. Iz kontrole leta tražili su pojašnjenje, pa je pilot kazao da je jetpack uočen na oko 300 metara s lijeve strane zrakoplova.

FBI pokrenuo istragu

Uljez u zračnom prostoru aerodroma bio je na istoj visini na kojoj se u tom trenutku nalazio Airbus A321 American Airlinesa. Radi se o čak 3.000 stopa odnosno nešto manje od 1.000 metara, prema izvorima koje imaju američki mediji.

Isti incident prijavio je još jedan pilot zrakoplova Jet Blue Airwaysa u to vrijeme. O svemu je odmah obaviještena američka agencija za civilnu avijaciju FAA, ali i FBI, koji je odmah pokrenuo istragu ovog događaja.

Srećom, sigurnost niti jednog od zrakoplova nije bila ugrožena, a istraga bi trebala pokazati tko se, zašto i  čime uspio toliko približiti zračnoj luci

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen