Automobilske gume koje nisu ispunjene zrakom već mrežom od reciklirane plastike jedna su od vizija kako Bridgestone vidi budućnost svoje branše. Prva verzija ovakvih guma mogla bi uskoro biti spremna – za bicikle

Proizvođač guma Bridgestone već neko vrijeme planira proizvoditi automobilske i sve druge gume potpuno novog dizajna. Umjesto da, kao obični svima poznati pneumatici, ove gume budu ispunjene zrakom, japanska kompanija planira vozila budućnosti opremiti gumama čija je unutarnja struktura načinjena od plastične potporne strukture.

Ovakve “airless” gume za sada su još u fazi koncepta, a Bridgestone ih planira premijerno prikazati u komercijalnoj upotrebi na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju. Tamo će, naime, donijeti flotu bicikala s ugrađenim ovim revolucionarnim rješenjem. Osim bicikala, jedna od prvih primjena ovakvog rješenja mogla bi biti izrada guma za radne strojeve i tegljače – dakle, u zahtjevnim primjenama gdje su učinkovitost i manja opasnost od bušenja gume važniji od brzine.

Unutrašnjost ovih guma ispunjena je (da se ne naljute dežurni eko-aktivisti) mrežom izrađenom od reciklirane termoplastike. Svaka je sposobna nositi teret od oko 2,5 tone.

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen