Globalni dobavljač širokog asortimana poluvodičkih i infrastrukturnih softverskih proizvoda Broadcom Inc. u dogovoru s antimonopolskim regulatorom Europske unije s ciljem okončanja dosadašnje jednogodišnje istrage zbog utvrđivanja nezakonitosti američkog proizvođača čipova za netržišno djelovanje u Europi otkazati će svoje ekskluzivne ugovore s proizvođačima TV-a i modema na sedam godina.

“Broadcom će obustaviti sve postojeće sporazume koji sadrže aranžmane o ekskluzivnosti ili kvazi ekskluzivnosti i / ili odredbe o utjecaju na sustave na čipu (SoC) za TV prijemnike i internetske modeme i obvezao se da neće sklapati nove sporazume koji uključuju takve uvjete ”, objavio je regulator Europske unije za tržišno natjecanje.

“Odluka Broadcom pravno obvezuje da poštuje preuzete obveze. Oni će osigurati da će se postojeći proizvođači čipova koji se natječu s Broadcomom i potencijalni novi sudionici moći ravnopravno natjecati na tržištu. Proizvođači set-top-box uređaja i internetskih modema, telekom i kabelski operatori i u konačnici i potrošači imati će koristi od konkurencije između proizvođača čipova u smislu nižih cijena i inovativnijih proizvoda, “rekla je povjerenica za tržišno natjecanje Margrethe Vestager.

U lipnju 2019. godine Europska komisija, odnosno njeno tijelo za tržišnu konkurenciju je pokrenulo postupak zbog navodne zlouporabe dominacije od

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen