Europska komisija poziva na startupe i mala i srednja poduzeća s tehnologijama i inovacijama koji bi mogli pomoći u liječenju, testiranju, nadzoru ili drugim aspektima epidemije coronavirusa da se hitno prijave za sljedeći krug financiranja iz Europskog vijeća za inovacije.

Rok za prijavu za EIC Accelerator je srijeda, 18. ožujka (lokalno vrijeme u Bruxellesu) do 17 sati.

S proračunom od 164 milijuna eura, poziv je “odozdo prema gore”, što znači da nema unaprijed definiranih tematskih prioriteta i podnositelji zahtjeva s inovacijama koje su relevantne za coronavirus ocjenjivat će se na isti način kao i ostali podnositelji zahtjeva. Bez obzira na to, Europska komisija će nastojati brzo pratiti dodjelu bespovratnih sredstava EIC-a i kombinirano financiranje (kombinirajući grantove i ulaganje u kapital) relevantnim inovacijama coronavirusa, kao i olakšati pristup drugim izvorima financiranja i ulaganja.

EIC već podržava brojne startupe i MSP-ove relevantnim inovacijama coronavirusa, kojima su dodijeljena sredstva u prethodnim krugovima.

To uključuje projekt EpiShuttle za specijalizirane izolacijske jedinice, m-TAP projekt filtracijske tehnologije za uklanjanje virusnog materijala i MBENT projekt za praćenje ljudske mobilnosti tijekom epidemija.

Podijeli: