U kojoj je trenutačno fazi projekt e-Škole i što su njegovi glavni ciljevi? Kako se projekt financira?

Program “e-Škole” započeo je još u ožujku 2015. godine pilot-projektom u kojemu je sudjelovalo nešto više od 10 posto hrvatskih osnovnih i srednjih škola (151 škola), a rezultirao je povećanjem razine njihove digitalne zrelosti za najmanje jednu razinu.

Poučeni iskustvima i rezultatima pilot-projekta prije dvije godine krenuli smo s provedbom druge faze programa e-Škole i u nju smo ovaj put uključili sve škole u Republici Hrvatskoj financirane iz državnoga proračuna.

Do sada smo u suradnji s našim dobavljačima isprojektirali i izgradili pasivne lokalne mreže u većini škola koje su uključene u drugu fazu programa. Opremili smo dio nastavnika prijenosnim računalima, dok će preostali nastavnici, ravnatelji i stručni suradnici svoja prijenosna računala dobiti tijekom ove jeseni.

Uz već postojeće digitalne obrazovne sadržaje, koje smo izradili u pilot-projektu, razvili smo nove za peti i šesti razred osnovne škole te prvi, treći i četvrti razred opće gimnazije. U pripremi je i program obrazovanja za razvoj digitalnih kompetencija koji će započeti početkom 2021. godine.

Sa svrhom pružanja maksimalne podrške školama osnovani su mobilni timovi koje čine CARNET-ovi stručnjaci. Timovi su raspoređeni regionalno u Hrvatskoj (Zagreb, Osijek, Rijeka i Split) te

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen