Europska komisija (EK) objavila je popis pružatelja usluga e-fakturiranja. Za sada  je osam tvrtki dostavilo relevantne podatke kako bi ih se uvrstili na taj popis. EK očekuje da će im se uskoro pridružiti više kompanija, uključujući i sve one koje su dobile financiranje od CEF-a za razvoj usluge e-fakturiranja.

Da bi se tvrtka uvrstila na taj popis treba se obratiti servisnom stolu i dostaviti relevantne informacije o svojem rješenju e-fakturiranja sukladana pravilima EU. Drugi način je sudjelovanje na testu sukladnosti.

Naime, CEF e-fakturiranje nudi testnu infrastrukturu koja pružateljima rješenja i usluga i javnim subjektima omogućuje provjeru sukladnosti rješenja za e-fakturiranje (osnovna e-faktura) sa europskim standardom za e-fakturiranje: ISO / IEC 19845: 2015 (UBL 2.1) ili UN / CEFACT CII.

Usluga testiranja je besplatna i otvorena je za davatelje rješenja za e-fakturiranje i usluge u Europi koji se bave provjerom sadržaja računa. Vlasnici softvera (uključujući privatne tvrtke) koji grade rješenja kao dio šireg programa za koji žele provesti testiranje interoperabilnosti također mogu pristupiti usluzi.

Pored toga, javni subjekti ili financirani projekti koji su od značaja za transeuropsku interoperabilnost i povezanost mogu se prijaviti da im se

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen