Od danas Infobip zovemo jednorogom.

Private equity fond One Equity Partners koji u portfoliu ima na desetke tvrtki među kojima su i Polariod i Pirelli je investirao više od 200 milijuna dolara u Infobip.

U startup žargonu jednorozi su tvrtke čija se vrijednost procjenjuje na više od milijardu dolara. Tvrtke poput švedskog Spotifya, estonskog Transferwisea, britanskog Revoluta, rumunjskog UI Patha – i od danas hrvatskog Infobipa.

“Jednorog” odnosno “unicorn” pojam je pun predrasuda u tehnološkom svijetu, ali i izvan njega, da se radi o tvrtkama koje troše tuđe novce kako bi možda, jednog dana osvojili tržište i bili profitabilni.

Infobip je daleko od tipičnog jednoroga.

Do prije samo nekoliko godina Infobip je bio nepoznat izvan uskog kruga hrvatskih tehnoloških tvrtki. Nisu se pojavljivali u medijima, pa čak ni na mnogo konferencija.

Uvijek se otprilike znalo da su veliki, s uredima u Zagrebu, Sarajevu, ali i širom svijeta, ali nitko se nije posebno uzbuđivao oko tihog diva iz Vodnjana.

Razlozi su bili mnogobrojni: Od toga da osnivači nisu imali potrebe za pojavljivanjem u medijima sve dok nije nastala potreba za zapošljavanjem veće količine inženjera pa do želje da ne privlače previše nepotrebne pažnje.

Osim kad je trebalo razvijati poslovanje. Unatoč svojoj skromnosti, Infobip je bio jedna od rijetkih

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen