Jedan od najprepoznatljivijih automobila popularne kulture, DeLorean DMC-12 iz serijala filmova Povratak u budućnost, nikada nije prestao biti zanimljiv. Nova regulativa u SAD-u mogla bi sada omogućiti da nakon 40 godina ovaj model dobije osvježenu verziju

DeLorean Motor Company proizvođač je koji se više proslavio kroz franšizu filmova Povratak u budućnost nego što bi to ikad mogao učiniti svojim postignućima u izradi automobila. Njihov model DMC-12 ušao je u legendu nakon što ga je 1985. kroz vrijeme provozao Marty McFly, a niti sada, gotovo četrdeset godina nakon što je prvi puta izrađen, nije izgubio na prepoznatljivosti upravo zahvaljujući legendarnim holivudskim filmovima.

Od tada su DeLoreani tražena roba za razne preinake ili restauracije, no čini se da bi i sasvim nova serija mogla biti na pomolu. U SAD-u je, naime, nedavno donesen pravilnik koji omogućava proizvođačima vozila malih serija da na tržište godišnje puste do 325 automobila koji ne moraju prolaziti sve moderne procese homologacije niti zadovoljavati najnovije sigurnosne standarde. To će sada dozvoliti vlasnicima ponovno oživljene tvrtke DeLorean Motor Company da u proizvodnju stave “novi” DMC-12.

DeLorean se

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen