Netflix je učiteljima u SAD-u posljednjih godina dozvoljavao da njihove edukativne dokumentarne filmove i serije prikazuju svojim učenicima u sklopu nastave. Kako se posljednjih tjedana nastava, kao uostalom i cijeli život, odvija od kuće, tako i je Netflix odlučio izići u susret učiteljima – no, od toga koristi možemo imati svi.

Naime, od prije nekoliko dana Netflix je niz svojih edukativnih dokumentaraca postavio na YouTube i omogućio besplatno gledanje svima u svijetu. Radi se o ukupno 10 dokumentarca od kojih su neki i u nastavcima, tako da ukupno na raspolaganju stoji 34 videa ukupnog trajanja od oko 25 sati.

Priroda, dizajn, djeca…

Kao zanimljivije istaknut ćemo seriju od osam dokumentarnih emisija Our Planet, prirodoslovne dokumentarce u kojima je narator legendarni britanski povjesničar i TV ličnost Sir David Attenborough. Drugi zanimljivi besplatno dostupni serijal je Explained, koji u sedam nastavaka govori o aktualnim temama iz politike, znanosti, povijesti i pop kulture. Tu su i edukativni serijali Babies (o novorođenčadi) te Abstract (s temom dizajna). Od filmova ističe se 13th, koji se bavi temom američkog zatvorskog sustava.

[embedded content]

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen