Novi koncern bit će četvrti najveći proizvođač automobila na svijetu po količini proizvodnje i treći najveći po prihodima

Ovoga tjedna objavljeni su detalji ranije najavljenog spajanja automobilskih grupacija FCA (Fiat Chrysler Automobiles) i francuske Groupe PSA (Peugeot S.A.). U zajedničkom priopćenju objavljenom u srijedu ove su dvije korporacije potvrdile da će zajedno stvoriti novi koncern u kojem će imati omjer vlasništva 50:50.

Novi koncern bit će četvrti najveći proizvođač automobila na svijetu po količini proizvodnje i treći najveći po prihodima, s ukupnom godišnjom prodajom od 8,7 milijuna automobila i prihodima od oko 170 milijardi eura. Procijenjena godišnja dobit bit će oko 11 milijardi eura.

Spajanjem će biti postignute sinergije od oko 3,7 milijardi eura na godišnjoj razini, a financijski učinak spajanja, čak i kad se uračunaju troškovi transakcije, već od prve godine bit će pozitivan. 46% prodaje nova grupa ostvarivat će u Europi, a 43% u Sjevernoj Americi.

Marke Fiat, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Vauxhall pod novim će, zajedničkim krovom, pokrivat će sve potrebe kupaca na ovim tržištima, dok će s proizvodne strane biti poboljšana

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen