U razgovorima s 25 globalnih proizvođača originalne opreme, industrijski stručnjaci identificiraju svoje izazove vezane za digitalizaciju i ciljeve koje žele postići. Opisuju kako mobilna tehnologija i 5G omogućuju da njihova digitalna transformacija dovede do bolje usluge njihovim kupcima. Zastupljeni su sektori poput pametnog mjerenja potrošnje te automobilskog i industrijskog sektora.

Očekuje se da će broj mobilnih IoT veza doseći 5 milijardi do 2025., a veliki dio tog rasta odnosit će se na kompanije. Gartner očekuje da će do 2021. godine, 50 posto proizvođača originalne opreme koristiti svoju IoT ponudu za pribavljanje podataka o upotrebi kako bi na temelju njih gradili proizvodnu strategiju. To je porast u odnosu na današnjih 25 posto. Do 2022. godine, 75 posto proizvođača originalne opreme koristit će svoje IoT proizvode za prodaju nove usluge ili za ponudu potrošne robe svojim kupcima, što je porast u odnosu na današnjih 28 posto. Te brojke upućuju na obećavajući potencijal za kompanije koje razumiju potrebu digitalne transformacije svojih proizvoda i poslovanja.

Izvještaj daje pregled šest uobičajenih pokretača među ispitanim kompanijama. S poslovnog stajališta, oni trebaju transformirati proizvode i usluge kako bi ostali konkurentni te optimizirati ih, za povećanje učinkovitosti i postizanje ciljeva održivosti. Sa stajališta tehnologije, pokretači uključuju digitalizaciju s

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen