Europska policijska organizacija Europol zajedno s Europskom komisijom ovoga je mjeseca pustila u rad novu dekripcijsku platformu, razvijenu u suradnji sa Zajedničkim istraživačkim centrom Europske unije. Nova platforma posjeduje tehnologije za probijanje kriptografske zaštite na uređajima koje će policije država članica zaplijeniti kao dokaze u kriminalističkim istragama.

Primjena ovog alata trebala bi biti prekretnica u borbi protiv organiziranog kriminala u Europi, kažu iz Europola. Njihove metode probijanja enkripcije poštivat će ljudska prava i pravo građana na privatnost podataka, te neće oslabljivati enkripciju uređaja (kako su neki ranije predlagali). Naprotiv, enkripcija dostupna svim korisnicima uređaja će i dalje biti jednako snažna i neprobojna “običnim građanima”, no policijski će istražitelji u svim zemljama članicama Europske unije imati pristup alatima koji je mogu u određenim slučajevima dekriptirati.

Tehnologija nazvana Europol Decryption Platform rezultat je trogodišnjeg rada koji je sponzorirala Europska komisija. Radom platforme rukovodit će Europolov centar za kibernetički kriminal (European Cybercrime

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen