Tek 5% stanovnika Hrvatske prošle je godine koristilo je online tečajeve za stjecanje novih znanja, objavio je Eurostat povodom Svjetskog dana telekomunikacije i informatičko društvo.

Izvođenje internetskih tečajeva prikladan je način da naučite nešto novo ili produbi znanje iz određenog područja, na primjer, poboljšaju jezične vještine, prošire profesionalnu kvalifikaciju ili jednostavno nauči nešto novo.  Tijekom pandemije koronavirusa, s ljudima koje se potiče da ograniče svoje socijalne kontakte koliko je to moguće, internetski tečajevi nude sigurnu alternativu za obrazovanje i obuku.

U 2019. godini 8% osoba u dobi od 16 do 74 godine u Europskoj uniji (EU) izvijestilo je da je u zadnja 3 mjeseca prije ankete obavilo internetski tečaj, što je povećanje u odnosu na 7% u 2017. U usporedbi s 2010, udio ljudi koji obavljaju online tečaj udvostručili su se od 4%.

Među državama članicama EU-a istaknule su se nordijske zemlje Finska i Švedska. U 2019. godini 21% osoba u dobi od 16 do 74 godine u Finskoj je u zadnja 3 mjeseca radilo internetski tečaj, u Švedskoj je taj udio iznosio 18%. Slijedile su Španjolska (15%), Estonija (14%), Irska

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen