Facebook je uveo još jednu novost kojoj je cilj osigurati da informacije koje cirkuliraju po toj društvenoj mreži budu kvalitetnije, svježije i točnije. S tom namjerom svi će njihovi korisnici od sada pa ubuduće dobivati obavijesti požele li s prijateljima podijeliti vijest s web portala koja je dovoljno stara da je se može smatrati zastarjelom. Facebook je ovu granicu postavio na 90 dana.

Poželite li, dakle, na Fejsu shareati kakvu vijest stariju od 90 dana, prije nego se ona objavi na vašoj vremenskoj crti dobit ćete upozorenje o tome da je riječ o starom članku. Naravno, ako ste toga svjesni i smatrate da je vijest i dalje relevantna, društvena vas mreža neće spriječiti u tome da je podijelite na svojem zidu.

Protiv starih i netočnih sadržaja

Inicijativa za ovaj potez došla je nakon ispitivanja samih korisnika. Oni su u anketi izjavili da im je bitno na Facebooku dobiti vjerodostojne vijesti u pravo vrijeme. Drugi razlog za uvođenje ove opcije Facebooku su dali sami izdavači sadržaja, koje je zabrinula pojava da se, pogotovo u turbulentnim vremenima u kojima živimo, kao aktualne dijele prilično zastarjele informacije. Neki od njih su aktivno već na svojim stranicama počeli označavati vijesti starijeg datuma, a sada

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen