Facebook je udružio snage s nekoliko partnera na izgradnji 2Africa, najvećeg podmorskog projekta na svijetu. Povezuje 23 države u Africi, Bliskom Istoku i Europi, objavila je ta društvena mreža na svojim službenim web stranicama.

Naime, Facebook je s Vodacom, China Mobile International, MTN GlobalConnect, Orange, STC-SA, Telecom Egypt i WIOCC u izgradnji najcjelovitijeg podmorskog kabela u Africi.

Kako je rekao potpredsjednik mrežne infrastrukture na Facebooku Najam Ahmad Facebook je sklopio partnerstvo s vodećim afričkim i globalnim operaterima u izgradnji 2Africa, najopsežnijeg podmorskog kabela koji će služiti afričkom kontinentu i regiji Bliskog Istoka. Transformacijski kabel, 2Africa, jedan je od najvećih projekata podmorskih kablova na svijetu i povezivat će 23 zemlje u Africi, Bliskom Istoku i Europi.

Kabel povezuje Afriku s Europom preko Egipta, a s Bliskim istokom preko Saudijske Arabije. Projekt ima 21 konekciju s 16 afričkih zemalja.

Na 37.000 kilometara dugačka 2Africa bit će gotovo jednaka opsegu Zemlje. Pružit će gotovo tri puta ukupni mrežni kapacitet svih podmorskih kablova koji sada opslužuju Afriku. Kada bude dovršen podržati daljnji rast 4G, 5G i širokopojasnog pristupa za stotine milijuna ljudi.

Kod izrade podmorskog optičkog kabela koristila se nova SDM1 (Spatial Division Multiplexing) inovativna tehnologija s do 16 parova vlakana

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen