Na Facebook Marketplaceu može se pronaći gotovo sve, pa tako i zemljišta u Amazonskoj prašumi. Budući da je prodaja zemljišta u ekološki zaštićenim područjima ilegalna te često ima negativan utjecaj na floru i faunu, Facebook je objavio u petak nova pravila trgovanja koja zabranjuju njihovu kupoprodaju na tvrtkinim platformama.

„Ažurirali smo naša pravila trgovanja kako bismo izričito zabranili kupnju ili prodaju zemljišta bilo koje vrste u ekološki zaštićenim područjima, putem Facebooka, Instagrama i WhatsAppa“, objašnjavaju iz Facebooka.

„Sada ćemo pregledavati oglase na Facebook Marketplaceu u odnosu na mjerodavnu bazu podataka zaštićenih područja međunarodne organizacije, kako bismo mogli identificirati one koji možda krše naša nova pravila“, dodaju iz tvrtke.

Naime, BBC-ova je istraga još u veljači otkrila da ljudi, očajni zbog krčenja šume za potrebe brazilske stočne industrije, ilegalno prodaju velika zemljišta u Amazoniji na Marketplaceu bez službenog vlasničkog lista.

Kako prenosi The Verge, tvrtka tada nije htjela samostalno zaustaviti ilegalnu prodaju zemljišta u Amazoniji, jer njihova pravila „zahtijevaju od kupaca i prodavača da se pridržavaju zakona i propisa“. Međutim, čini se da je Facebook, nakon mnogobrojnih kritika, konačno odlučio napraviti korak naprijed te riješiti ovaj problem.

„Prodaja zemljišta u zaštićenim područjima događa se na drugim platformama, ali i offline, no

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen