Fintech u Europi značajno prednjači u privlačenju investicija čime je postao napredniji od istočnoazijskog i američkog fintecha

U suradnji s globalnom tvrtkom za analizu inovativnih poslovnih projekata i tzv. rizično investiranje Dealroom, nizozemski VC Finch Capital objavio je detaljno analitičko izvješće Stanje europskog fintecha za 2019. godinu (The State of European Fintech 2019 edition), ukazujući pokretače snažnog stvaranja vrijednosti, ulagače i kupce fintech tvrtki tijekom posljednjih pet godina. Fintech obuhvaća ogroman prostor, od cjelovitih usluga plaćanja poput Adyena, do novih digitalnih banaka kao što je Monzo, do omogućavanja tehnologije poput UiPatha.

Prema izvješću, fintech je najveća investicijska kategorija u Europi (koja predstavlja 20% svih globalnih investicija), a investicije u europski fintech su veće nego u Aziji i SAD-u. Europski investitori dominiraju nad investicijama, s malo uloge neeuropskih ulagača dolazi uglavnom u kasnijim fazama razvoja fintech tvrtki.

Postoji dobra kombinacija između ulagača iz Velike Britanije i kontinentalnih europskih zemalja koji vode u ulaganjima u fintech startupe i prve serije ulaganja u razvoj fintech tvrtki.

“Izvješće pokazuje da je fintech u Europi stvorio tržište vrijedno 150 milijardi eura, otvorio brojna radna mjesta, unaprijedio iskustva europskih

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen