Novi natječaj Galileo Masters 2020. otvoren je za prijave 1. travnja. Natječaj je prilika za izradu aplikacija, usluga i novih ideja koje Galileo i EGNOS koriste u sinergiji s drugim svemirskim programima a odgovaraju na poslovne i društvene.

Natječaj Galileo Masters 2020. ima tri tematska izazova pod okriljem GSA -e okvirno nazvanih Svemir za buduće generacije.

Otkad je započeo 2004. godine, Galileo Masters tražio je najbolje aplikacije i rješenja temeljene na Galileu i EGNOS-u. I ove se godine pozivaju inovatori i poduzetnici da svoja rješenja prijave na natječaj do roka 30. lipnja 2020. godine. Najinovativniji od njih moći će dijeliti ukupne novčane nagrade više od 750.000 eura.

GSA izazovi

GSA je partner ovogodišnjem Galileo Mastersu u tri izazova u ovogodišnjem natjecanju. Prvi od njih, Svemir za izazov planete, ima za cilj borbu protiv klimatskih promjena i degradacije okoliša, koji predstavljaju egzistencijalnu prijetnju u Europi i svijetu. Usluge koje se temelje na podacima promatranja Galilea, EGNOS-a i Copernicusa mogu se upotrijebiti za ublažavanje prijetnji podržavanja ekološki prihvatljivijih životnih izbora što rezultira zdravijom planetom.

Najaktualnija tema je Svemir za sigurnost i zdravlje, kroz koju se traže rješenja koja

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen