Tamne teme odavno postoje na uređajima s Androidima. No Google tek u zadnje vrijeme hvata vlak s ostalim proizvođačima aplikacija omogućavajući tamnu temu i za svoje mobilne aplikacije. Najnovije koje su dobile mogućnost Dark Moda su Google Docs, Sheets i Slides.

Podsjetimo, aplikacije koje podržavaju tamne teme daleko su ugodnije za korištenje u noćnim satima, odnosno u prostorijama s lošijim osvjetljenjem. Ekran uređaja tada ne blješti i lakše se je fokusirati na sadržaj, jer se ni oči ne naprežu. Drugi veliki plus otkrit će korisnici uređaja s OLED zaslonima, jer će utjecaj takvih aplikacija na potrošnju baterije biti manji, a time i sama autonomija uređaja veća zbog čega će morati manje posezati za punjačem.

Google je na svom službenom blogu objavio informaciju kako je Dark mode ovih dana stigao i na Google Docs, Sheets i Slides aplikacije za Android OS. Sami korisnici ne moraju ništa posebno učiniti kako bi ga aktivirali, jer će se Dark mode uključiti automatski na svim uređajima na kojima je aktivan i Dark mode za sustav. Na uređajima koji imaju aktivan Light Mode, morat će se uključiti ručno što i nije neki problem.

Za uključivanje Dark Moda potrebno je otići

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen