Facebook je u prva tri mjeseca ove godine, iako je dio tog razdoblja zahvaćen koronakrizom, zabilježio porast dobiti i prihoda u odnosu na prošlu godini. Uz prihode od 17,74 milijardi dolara (17%-tni porast) ostvarili su 4,9 milijardi dolara dobiti (porast od preko 101%). No, očekivanja od narednog razdoblja nešto su slabija jer se tek očekuje veći pad prodaje oglasnog prostora zbog usporavanja ekonomske aktivnosti u svijetu.

Istodobno, u prvom je kvartalu 2020. godine Facebook popravio i statistiku posjećenosti. Njihov brojač mjesečno aktivnih korisnika došao je do rekordnih 2,6 milijardi na glavnoj društvenoj mreži, a ni druge usluge nisu podbacile. Instagram, WhatsApp i Messenger su svi redom izvijestili o preko 2,3 milijarde mjesečno aktivnih korisnika. Ne brojimo li dvostruko one koji koriste više Facebookovih servisa, broj jedinstvenih korisnika svih njihovih platformi tijekom jednog mjeseca premašio je po prvi puta 3 milijarde.

Više se dopisujemo i razgovaramo

Mjere koje su imale za cilj spriječiti širenje zaraze koronavirusom “natjerale” su ljude da ostanu kod kuće, a u takvoj situaciji mnogi su se okrenuli Facebooku i njihovim uslugama kako bi ostali povezani s obiteljima i prijateljima. U Facebooku očekuju da će s popuštanjem ovih mjera diljem svijeta donekle pasti i broj njihovih aktivnih korisnika

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen