U prvom tromjesečju 2020. na tržište elektroničkih komunikacija utjecali su izmijenjeni uvjeti rada uzrokovani epidemijom COVID-19. Rad od kuće i nastavne aktivnosti uglavnom su se održavali putem Interneta te je očekivano, u odnosu na isto razdoblje u 2019., rastao ukupni podatkovni promet i broj minuta u telefonskoj pokretnoj mreži. Prema tržišnim pokazateljima ukupni podatkovni promet porastao je za 40 posto, na ukupno gotovo 500 petabajta (PB), a uspoređujući samo mjesec ožujak, kada je započela epidemija u Republici Hrvatskoj s prošlogodišnjim ožujkom, ostvareni podatkovni promet veći je za 62 posto. Daljnji rast očekuje se i u drugom tromjesečju ove godine.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine porastao je i ukupan broj odlaznih minuta u pokretnoj mreži i to za 17 posto. Ukupan broj odlaznih minuta u pokretnoj mreži veći je za oko 11 posto i u odnosu na prethodno tromjesečje, što se razlikuje od dosadašnjih trendova jer se u zadnjem tromjesečju godine uobičajeno  ostvari veći promet zbog blagdana. U prvom tromjesečju 2020. nije zabilježen pad prihoda od roaminga s obzirom na kraće razdoblje tijekom kojeg su granice bile zatvorene.

Na tržištu širokopojasnog pristupa internetu promijenjen je način objave podataka za 2020. na način da se u broj priključaka širokopojasnog pristupa

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen