Kako bi neiskusnim vozačima omogućili lakše održavanje ravnoteže pri sporoj vožnji, kretanju i zaustavljanju, u američkoj kompaniji u svoje kultne motocikle planiraju ugraditi žiroskope za stabilizaciju vozila. Prijavili su i patent za ovu ideju

Američki patentni ured zaprimio je patentnu prijavu kompanije Harley-Davidson koja opisuje žiroskop u vidu dodatne opreme motocikla. Isti bi bio smješten na mjesto kofera kakav se može postaviti na sve njihove modele, na postolje iza putnika.

U koferu bi se nalazio klasični elektromotor s rotirajućim utegom, postavljenim na gimbal (zglob s više stupnjeva slobode). Uteg bi se vrtio na 10-20 tisuća okretaja u minuti i davao dodatnu stabilnost motociklu. Elektromotor koji vrti ovaj uteg bi se automatski uključivao kada se vozilo kreće laganim brzinama, do otprilike 5 km/h, ali i kada se vozač odluči zaustaviti i treba nasloniti motocikl na nožicu. U tim situacijama, obično problematičnima manje iskusnim bajkerima, žiroskop bi održavao ravnotežu motocikla i osigurao da se on ne prevrne.