Hrvatski Telekom je objavio svoje poslovne rezultate za prvih devet mjeseci godine, u kojima glavni naglasak stavljaju na rast prihoda i dobiti. Održavanjem plana ulaganja osiguran je nastavak pozitivnih trendova i solidan poslovni zamah, poručili su iz HT-a u sklopu objave kvartalnog izvješća.

Prihodi veći za 34 milijuna kuna

U prvih devet mjeseci 2021. Hrvatski Telekom ostvario je rast uz povećanje ukupnih konsolidiranih neto prihoda za 34 milijuna kuna, odnosno 0,6% u odnosu na prvih devet mjeseci 2020. godine. Prihodi su rasli ponajprije zahvaljujući većim prihodima od pokretnih telekomunikacija (259 milijuna kuna, odnosno 10,6%), na koje su djelomično utjecali prihodi od sistemskih rješenja. Ako se isključi doprinos Optima Telekoma u trećem tromjesečju 2020. (67 milijuna kuna), rast prilagođenih neto prihoda u 2021. godini iznosio bi 101 milijun kuna, odnosno 1,9%.

EBITDA nakon najmova također je zabilježila rast od 132 milijuna kuna, odnosno 6,4%, u prvih devet mjeseci 2021., što je rezultat rasta HT Grupe u Hrvatskoj (6,3%) i Crnogorskog Telekoma (7,3%). Marža EBITDA-e nakon najmova iznosila je 39,7%. Nastavljen je i rast EBITDA-e nakon najmova i to četvrto tromjesečje zaredom.

Neto dobit iznosila je 460 milijuna kuna te je manja u odnosu na isto razdoblje prošle godine jer veća EBITDA-a i

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen