Prema Counterpoint Researchu, tržište mobilnih telefona u Kini u trećem tromjesečju ove godine (Q3 2021) doživjelo je značajne promjene. Naime, prodaja pametnih telefona u Kini u trećem tromjesečju 2021. zbog slabije potrošnje i manjka komponenti, posebno 4G SoC-a, pala za 9% na godišnjoj razini.

Huaweiev pad od 77%

Vivo i Oppo zauzimaju više od 20% tržišta (rast na 23% odnosno 20% tržišnog udjela), a Honor je došao na treće mjesto (15%). Šestorangirani Huawei imao je pad isporuka u Q3 za čak 77% na godišnjoj razini, a ukupni tržišni udio mu je samo 8%. U statistikama nekih drugih analitičara već je svrstan u rubriku “ostali”.

— tekst se nastavlja nakon oglasa —

Premda je prodaja pametnih telefona u Kini u trećem tromjesečju 2021. pala za 9% na godišnjoj razini, zabilježen je rast od 3% u odnosu na drugo tromjesečje (Q2 2021). Ukupne isporuke na tržištu pametnih telefona u Kini u Q3 ove godine iznosile su 76,5 milijuna uređaja, navodi Counterpoint Research Monthly Market Pulse Service.

Lider za 5G pametne telefone

Prema ukupnom tržištu pametnih telefona u Kini Huawei je izgubio veliki dio tržišta, no manje je poznato kako je u segmentu

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen