Huawei je krajem rujna 2019. predstavio novu seriju pametnih telefona – Mate 30. Ova serija je posebno značajna za tvrtku, jer je prva koja je na tržište stigla bez GMS servisa. Razlog je vjerujemo dobro poznat, zbog američkih sankcija kojima je Huaweiju zabranjena uporaba softverskih i hardverskih proizvoda koji u sebi sadrže američku tehnologiju.

No to nije spriječilo Huawei da u prva dva mjeseca od predstavljanja isporuči sedam milijuna primjeraka. Čini se kako nedostatak podrške za GMS servise i nije toliko pogodio korisnike, jer je u dodatnih mjesec dana isporučeno dodatnih pet milijuna telefona iz serije Mate 30.

Kada se zbroji broj isporuka na domaćem kineskom i stranom, tj. globalnom tržištu dolazimo do brojke od 12 milijuna isporučenih telefona. Huawei je još ranije postavio si za cilj isporučiti 20 milijuna primjeraka iz serije Mate 30, čini se kako cilj na kraju i nije toliko nerealan. Pogotovo kad se uzme u obzir da Huawei nedavno predstavio Huawei Mobile Services koji sadrži i App Gallery s trenutno 11 tisuća korisnicima već poznatih aplikacija, a s vremenom će taj broj biti i veći.

Napomenimo i kako su unutar App Galleryja već prisutne ili će uskoro postati dostupne aplikacije poput A1, Hrvatskog

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen