Američki investicijski fond Soros Fund Management, pod kontrolom poznatog ulagača i predmeta brojnih teorija zavjera, Georgea Sorosa, objavio je kako posjeduje “određenu količinu bitcoina”. Potvrdila je to direktorica fonda Dawn Fitzpatrick na konferenciji Bloomberg Invest Global Summit ovoga utorka.

“Nisam sigurna da se ovdje bitcoin smatra samo zaštitom (hedge) od inflacije. On je već zakoračio u mainstream”, kazala je upraviteljica Sorosevog obiteljskog fonda, i potvrdila da su u posjedu “nešto bitcoina, ali ne mnogo”. Cijeli intervju možete pogledati unutar ove vijesti.

[embedded content]

Slučajno ili ne, ali baš nakon potvrde da Soroseva obiteljska tvrtka drži bitcoine i da ih smatra mainstream ulaganjem, vrijednost te kriptovalute počela je ponovno snažno rasti. U samo nekoliko je sati porasla za oko 10%. Cijena bitcoina se tako vratila na razine iznad 50.000, pa čak nakratko i preko 55.000 dolara.

U trenutku nastanka ove vijesti bitcoinom se trži po oko 54.000 dolara, što je cijena koju nije bilo moguće postići još od početka svibnja. Istodobno se i ukupna tržišna vrijednost svih ikada generiranih bitcoina vratila iznad jednog bilijuna dolara.

Analitičari kažu kako je porast cijene bitcoina u listopadu već polako tradicionalan, pa je vjerojatno i to

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen