Luksuzna britanska marka automobila Aston Martin naznačila je prošle godine kako će početi s elektrifikacijom, a jedan od medijski najatraktivnijih poteza bila je najava da će njihov prvi potpuno električni model među prvima voziti – James Bond. Naravno, trebalo se to dogoditi u filmu u kojem ga glumi Daniel Craig a koji će u kina stići tijekom ove godine. Međutim, osim filmske, svaka druga budućnost najavljivanog Aston Martina Rapide E je, čini se, vrlo neizvjesna.

Kako je doznao AutoCar, koncept e-vozila na kojem su od 2015. godine radili u Aston Martinu i kineskoj kompaniji LeEco, stavljen je na čekanje. LeEco je još ranije odustao od njega zbog financijskih problema, pa su Britanci tada bili odlučili proizvesti samo ograničenu seriju od 155 komada po mogućoj cijeni od 250.000 britanskih funti (preko 2 milijuna kuna).

James Bond ostao bez nove “pile”

Financijski problemi sada su nagnali i britansku kompaniju da odustane od daljnjeg razvoja ovog moguće vrlo zanimljivog automobila. Prema najavama, trebao je imati dva elektromotora ukupne snage 600 KS, najveću brzinu od 250 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h ispod 4 sekunde te autonomiju od 320 kilometara – pa je prava šteta da ga nećemo vidjeti u stvarnosti.

Odluka da se

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen