“YouTube je najpopularnija dadilja na svijetu”, izjavio je Eyal Baumel, prvi čovjek kompanije Yoola, specijalizirane za digitalne medije i marketing na YouTubeu. Ovu izjavu potvrdili su i nedavno objavljeni podaci istraživačkog centra Pew koji pokazuju da 81% roditelja svojoj djeci mlađoj od 11 godina dozvoljava gledanje YouTubea. Samim time, sadržaji namijenjeni djeci postaju sve popularniji i gledaniji, a njihovi autori – bogatiji.

Sve ovo uvod je u najnoviju listu najplaćenijih YouTubera koju je objavio Forbes. Otprilike kao i prošle godine, djeca, mladi adolescenti i sadržaj namijenjen njima “vladaju” ovom scenom. Od prošlogodišnje ljestvice top 10 autora s najvećom zaradom od YouTube videa postoje određene razlike, no neka imena ista su kao i lani.

Podaci obuhvaćaju zaradu pojedinih kanala od 1. lipnja 2018. do 1. lipnja 2019. godine, a odnose se na zaradu ne samo od videa nego i od sponzorstava, prodaje proizvoda, igara, knjiga i druge robe povezane s YouTube kanalom. Pa, krenimo redom…

Top 10 zvijezda YouTubea s najvećom zaradom u 2019. su:

10. Evan Fong (VanossGaming): gamer koji igra Grand Theft Auto V i Minecraft u godinu dana zabilježio je preko 1,5 milijardi pregleda svojih videa. Pri tome je zaradio 11,5 milijuna dolara.

9. Daniel Middleton (DanTDM): još

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen