Na platformi za skupno financiranje Crowdsupply osječka e-radionica pokrenula je prije nekoliko dana kampanju za početak proizvodnje “uradi sam” e-ink zaslona. Inkplate 6 recikliran je od starog Kindle zaslona, ali je prilagođen za programiranje i uklapanje u hobističke i ostale projekte entuzijasta i makera.

“Inkplate omogućava jednostavno korištenje ovakvog ekrana na način da su i hardware i software vrlo laki za korištenje. Samo uključite USB kabel te kroz par linija Arduino programskog koda promijenite ono što je prikazano na njemu. Također je poveziv i na Wi-Fi pa će lako prikazivati informacije s interneta, a i potpuno proširiv svim vrstama senzora”, pojasnili su nam iz e-radionice kada smo najavljivali pokretanje crowdfunding kampanje.

[embedded content]

10 tisuća dolara u tri dana

Cilj kampanje bio je prikupiti 10.000 američkih dolara koji će omogućiti početak proizvodnje, a isti je sada ostvaren u nešto više od tri puna dana. Projekt je podržalo stotinjak zainteresiranih koji su svojom uplatom dobili pravo na jedan e-ink zaslon Inkplate 6 po cijeni od 99 američkih dolara.

Kampanja traje još 42 dana, a svi koji se kroz nju predbilježe za Inkplate 6 svoje bi primjerak trebali dobiti u travnju.

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen