Europska komisija koordinirala je provjeru internetskih stranica kako bi saznala gdje su potrošači na internetu izloženi sadržaju kojim se promiču lažne tvrdnje ili proizvodi u vrijeme pandemije korona virusa. Iz rezultata je vidljivo da su, nakon poziva Europske komisije, platforme uklonile ili blokirale milijune zavaravajućih oglasa ili proizvoda. Posebna pažnja posvećena je screening ponudama vezanim za zaštitne maske i kapice, sredstva za dezinfekciju gela, komplete za testiranje kao i hranu, dodatke prehrani i neprehrambene proizvode s navodnim ljekovitim učinkom povezanim s korona virusom.

Pregled koji je provela Mreža za suradnju u području zaštite potrošača (Consumer Protection Cooperation CPC) sastojao se od dva dijela: pregleda internetskih platformi i temeljite analize određenih oglasa i internetskih stranica povezanih s proizvodima za koje postoji velika potražnja zbog korona virusa.

Tijela za zaštitu potrošača iz 27 zemalja sudjelovala su u pregledu internetskih platformi i dostavila 126 odgovora o poduzećima s kojima je Komisija u redovitom kontaktu. Posebna pozornost posvećena je ponudama koje se odnose na zaštitne maske, sanitarne gelove, komplete za testiranje kao i na hranu, dodatke prehrani i neprehrambene proizvode s navodnim ljekovitim učincima povezanima s korona virusom.

Glavni nalazi

U 38 slučajeva, CPC je pronašao niz sumnjivih

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen