lijek za malariju hidroksilorkin za koji je i Donald Trump ustvrdio kako bi mogao napraviti revoluciju u medicini

Platforme su i važan izvor informacija o pandemiji covid-19, naime većina ljudi u mnogim zemljama svijeta zbog nekog oblika samoizolacije informira se upravo na društvenim medijima.

Više korisnika ali manje oglasa

Svi internetski servisi u vrijeme pandemije imaju rast korisnika i vremena njihovog korištenja. Tako je, na primjer, Twitter ostvario rast od oko 3o milijuna po danu te rast korištenja za 23 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

No, usprkos rastu korisnika i vremena koje korisnici provode na platformi oglašavanje se značajno smanjilo pa je Twitter korigirao svoje planirane prihode za 25 posto. Smanjenje prihoda od oglašavanja i Twitter prisiljava na iznalaženje načina financiranja svoje infrastrukture poput podatkovnih centara.

Snažan institucionalni pritisak

No, internetske platforme više od smanjenih prihoda od oglašavanja brine suočavanje s mnoštvom dezinformacija i načina borbe protiv njih. Institucionalni je pritisak zbog dezinformacija nezabilježen do sada. Platformama je problem mnoštvo dezinformacija pa i namjernih obmana o čemu se i ranije znalo ali sada je dobilo na posebnoj važnosti zbog opasnih i potencijalno smrtonosno

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen