Kontroverzni inženjer Anthony Levandowski javnosti je poznat po tome što je radio u Googleovom odjelu za autonomna vozila (sada Waymo), od tamo odlučio otići i osnovati vlastitu kompaniju Otto koja se također bavila autonomnom vožnjom, a potom je prodao Uberu. No, u cijelom ovom procesu Levandowski je osim svojih usluga Uberu na prodaju ponudio i brojne dokumente koje je neovlašteno uzeo iz Googlea, pa je, logično, završio na sudu.

Proces između Ubera i Wayma okončan je nagodbom, Uber je zaustavio rad na autonomnim kamionima, no Levandowski će morati platiti i za svoje osobne grijehe. Sud je, nakon tri i pol godine dugog procesa, odredio da će morati platiti Waymu odštetu od preko 756 tisuća dolara, kaznu od 95 tisuća dolara, ali i da će morati provesti 18 mjeseci u zatvoru.

Sudskoj trakavici nije kraj

Levandowski je prihvatio presudu, javno se obratio i ispričao se svim suradnicima u Googleu čije povjerenje je iznevjerio, kao i obitelji koja je morala prolaziti kroz težak sudski proces s njime. U zatvor će se ovaj inženjer morati javiti jednom kada se u SAD-u smiri situacija s pandemijom koronavirusa.

No, tu priči nije kraj. Levandowski je nedavno pokrenuo zasebnu tužbu kojom od Ubera traži čak

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen