Apple je jedna od rijetkih tvrtki koja se može pohvaliti dugom softverskom podrškom za svoje uređaje. Najnoviji primjer je izdavanje sigurnosnih zakrpi za starije uređaje koji nisu kompatibilni s aktualnim iOS-om 13. Novu nadogradnju dobilo je sedam Appleovih uređaja, čak i oni koji datiraju iz davne 2013. godine.

I dok Apple u opisu nadogradnje ne otkriva previše informacija, već samo kako je riječ o sigurnosnim nadogradnjama operacijskog sustava te kako bi bilo uputno instalirati ju, na Internetskim stranicama napisali su koju riječ o njoj. Naime, nadogradnja koja će nadograditi iOS na inačicu 12.4.4 rješava problem oko obrade zlonamjernih videozapisa pomoću FaceTimea čime napadač može dobiti mogućnost izvršavanja proizvoljnog koda na uređaju.

Apple nema prvi put problema sa sigurnošću FaceTimea, početkom godine otkriveno je kako je zbog propusta moguće prisluškivati druge korisnike preko grupnih video poziva, a sada i da je moguće video poziv iskoristiti i za izvršavanje zlonamjernog koda. Inače, iOS 12 je u listopadu 2019. imao 41% aktivnih korisnika, od čega je njih 38% imalo uređaje starije od četiri godine.

Apple je iOS 12.4.4 pripremio za iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 i iPod touch šeste generacije. Nadogradnju je

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen