U mornaričkoj bazi u Pensacoli na Floridi prošloga mjeseca došlo je do smrtonosne pucnjave u kojoj je ubijeno troje mornara, a u pucnjavi je ubijen i napadač. FBI je nakon toga došao u posjet dva iPhonea napadača i smatraju ih bitnim dokazima, no do podataka u njima – kao uostalom i u nekim prošlim slučajevima – ne mogu doći jer je su uređaji zaključani. Kao i ranije, obratili su se Appleu za pomoć, s jednakim uspjehom. Apple, naime, ne pristaje izraditi stražnja vrata koja bi na zahtjev istražitelja zaobišla enkripciju uređaja.

Da bi stvar bila kompliciranija, riječ je o dva modela, iPhoneima 5 i 7. Jednog od njih ubojica je namjerno propucao metkom tijekom napada.

Ista priča, drugi iPhone

Slučaj podsjeća na onaj iz 2016. kada je FBI imao iPhone ubojica iz San Bernardina i kada Apple isto tako nije bio spreman surađivati. Kao i tada, ponovno bi sve moglo završiti na sudu. Izvori govore kako se Tim Cook već priprema za još jednu parnicu. Iz kompanije su poručili kako su istražiteljima već dostavili mnogo traženih podataka koji mogu poslužiti u istrazi, a riječ je o gigabajtima dostupnih podataka koji se mogu na neki način povezati s ovom pucnjavom.

No, otključavanje iPhonea nije

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen