Kako navodi Reuters talijanska Vlada je koristeći svoje posebne ovlasti spriječila  telekomunikacijsku grupu Fastweb, talijansku tvrtku Swisscoma, u potpisivanju ugovora s Huaweijem o isporuci opreme za njezinu osnovnu mrežu 5G tražeči od Fastweba da diverzificira svoje dobavljače.

Huawei negira optužbe da je njihova tehnologija prijetnja sigurnosti a njihovo predstavništvo u Italiji iskazalo je spremnost bilo kojem pregledu kako bi pokazala da je njegova tehnologija sigurna.

Za razliku od, na primjer, Velike Britanije koja je donijela odluku o potpunom izbacivanju kineske telekomunikacijske opreme iz infrastrukture telekoma do 2027. godine Italija za sada ima blaži stav kojim se omogućava Huaweijeve oprema koja nije dio osnovne (core) mreže. Italija ima blaži stav prema Kini od većine zapadnoeuropskih zemalja jer je prva i jedina pristupila kineskom međunarodnom infrastrukturnom projektu Jedan pojas jedan put (Belt and Road Initiative). Takva odluka Rima naišla je na oštro negodovanje iz Washingtona.

Talijanska najveća telefonska grupa Telecom Italia (TIM) u srpnju je Huaweija izbacila iz natječaja za ugovor o isporuci 5G opreme za svoju osnovnu mrežu, gdje se obrađuju osjetljivi podaci.

Podijeli:

<button class="simplesocial-fb-share" target="_blank" data-href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https://mreza.bug.hr/italija-stavila-veto-na-ugovor-fastweba-i-huaweija/" onclick="javascript:window.open(this.dataset.href, '', 'menubar=no,toolbar=no,resizable=yes,scrollbars=yes,height=600,width=600');return

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen