S vremena na vrijeme na webu se pojavi kakav zanimljivi uradi sam projekt koji je dovoljno jedinstven i kreativan da ga jednostavno moramo podijeliti s čitateljima. Ovoga puta riječ je o mehaničkom “digitalnom” satu koji se za prikaz vremena koristi čeličnim kuglicama. Iste na potrebnim mjestima drže magneti skriveni u drvenom kućištu, dok se cijeli sklop jednom u minuti pokreće kako bi promijenio prikaz na “zaslonu”.

Promjena brojeva odvija se tako što se postojeće kuglice spuste u ležišta na postolju, magneti u kućištu se pomaknu kako bi mogli primiti nove kuglice u potrebnom rasporedu, pa se “glava” sata ponovno elegantno podiže i otkriva novi prikaz.

[embedded content]

Autor ovog projekta je izvjesni Eric Nguyen koji kaže da se nedavno počeo baviti programiranjem na Arduinu, te da mu je ovo prvi uradak. Osim elektroničkih komponenti, preko 30 servo motora, nešto malo vijaka i magneta, te šperploče, plexiglasa i furnira, u izradi je koristio tek ručni alat i laserski rezač. Cijeli proces izrade, potrebne dijelove i faze izrade dokumentirao je i postavio na web Instructables.

Kao što na ovoj stranici to obično biva, autor ovog mehaničkog sata objavio je i pogled

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen