Već drugi puta u manje od dva mejseca u zračnoj luci LAX u Los Angelesu primijećena je osoba koja u blizini zrakoplovne piste leti s jetpackom. Prvi incident dogodio se 30. kolovoza, a drugi ove srijede, 14. listopada u 13:45 sati po lokalnom vremenu. Ovoga puta pilot China Airlinesa prijavio je uljeza u zračnom prostoru u kojem se ne bi trebao nalaziti nitko tko nema dozvolu kontrole leta.

Istraga i dalje u tijeku

Prema opisu pilota, osoba je letjela nepoznatim osobnim mlaznim sustavom oko 11 kilometara sjeverozapadno od zračne luke, na visini od čak 6 tisuća stopa (oko 1.800 metara). Prošli puta prijavljena visina na kojoj su piloti uočili nekoga s jetpackom bila je dvostruko manja – očito se u međuvremenu avanturist s jetpackom dodatno ohrabrio.

Slučaj je prijavljen Američkoj agenciji za avijaciju (FAA), a FBI je odmah pokrenuo istragu. O ovom incidentu zaprimljeno je još nekoliko prijava očevidaca koji su vidjeli egzibicionista s jetpackom u blizini zračne luke. Možda to istražiteljima pomogne rasvijetliti okolnosti dvaju incidenata. Naime, niti za slučaj od prije mjesec i pol do sada nismo doznali nikakve informacije o tome tko je, zašto i čime letio u blizini najveće zračne luke Los Angelesa.

Na stranici The

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen