Ljubav prema igrama rađa se od malih nogu, svi to znamo. Dok su neki od nas svoje prve igre odigrali na računalu ili PlayStationu, možda čak i na SEGA Mega Driveu i potom samo nastavili igrati na novim generacijama konzola, ljudi poput mog današnjeg sugovornika sa smiješkom na licu vraćaju se u prošlost.

On je Zeno Žokalj, jedno od poznatih lica domaće game dev scene koji je u dosadašnjoj karijeri radio u nekoliko velikih domaćih studija poput Little Green Men Gamesa i Croteama, a danas je jedan od voditelja Udruge proizvođača igara PGŽ koja organizira i jedno od domaćih izdanja Global Game Jama. Svojim iskustvom Zeno tako danas nastoji pomoći nekim mladim nadama industrije igara, a kaže mi i kako je stanje industrije u Hrvatskoj danas zaista bolje nego što je bilo:

Gaming industrija u Hrvatskoj danas je puno veća i prepoznatljivija nego prije par godina, to je sigurno. Došlo je puno novih firmi, dosta ih je i izbacilo svoje projekte na tržište, ali uspješno posluju usprkos dvostrukom oporezivanju i ostalim nametima s kojima se svakodnevno moraju boriti.

Zeno izdvaja i udruge i inicijative poput PISMO inkubatora, Machine i drugih kao pozitivne korake u

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen