Prošli tjedan smo s Peekatorom predstavili istraživanje o očekivanjima Hrvata o korisničkom iskustvu, što je njihov osnivač Marin Mrša naravno objavio na LinkedInu. Ali to nije njegova jedina objava – koju bi većina objavila na toj poslovnoj društvenoj mreži kad ima nešto “važno” za podijeliti s klijentima i partnerima.

B2B marketing putem LinkedIn profila

Marin si je prije skoro godinu dana postavio cilj: objavljivati sadržaj svaki dan na svom LinkedIn profilu u želji da eksperimentira i testira taj kanal za B2B marketing svoje tvrtke. Poput mnogih direktora, biti poslovni utjecajnik Marinu bi moglo ubrzati rast njegove tvrtke i zato je bio voljan uložiti trud.

Na Netokracija Podcastu smo početkom godine pričali o tome trebamo li možda i ugasiti LinkedIn profil, ali kako vjerojatno nećemo – probajmo iskoristiti svoj LinkedIn profil proaktivno poput Marina.

U vrijeme objave ovog podcasta Marin je već prešao 300-ti dan svog eksperimenta, tako da smo odlučili s njim popričati o tome što je naučio o formatima i praksama LinkedIn marketinga, bez ulaganja u oglašavanje: