„Ekskluzivno istraživanje otkrilo je da Instagram, platforma usmjerena na razmjenu fotografija i video sadržaja, daje prioritet fotografijama oskudno obučenih muškaraca i žena, te zahvaljujući nedostatku zakonskih propisa određuje ponašanje stvaralaca sadržaja kao i svjetonazor 140 milijuna Europljana, odnosno korisnika te društvene mreže u Europi, navodi se u analizi AlgorithmWatcha. Istraživanje je provedena zahvaljujući suradnji korisnika preglednika Firefox na poziv za donaciju podataka kojega je AlgorithmWatch objavio 3. ožujka ove godine.

Instagram, druga najveća europska društvena mreža, nakon Facebooka, te je marketinški kanal na koji se oslanja mnoštvo poduzeća. Na brojnim analiziranim primjerima pokazalo se kako platforma preferira fotografije s manje odjeće, odnosno fotografije, na primjer, u donjem rublju ili kupaćem kostimu. Takve fotografije prema algoritmima Instagrama idu na vrh feeda, tako da oni koji žele prikazati svoje proizvode pratiocima moraju se povinovati pravilima Instagrama ako žele doći do više pratilaca, odnosno svoje publike i klijenata.

Preferiranje lascivnosti

Da bi razumjeli kojim je slikama prioritet dao Instagram, Europska mreža za novinarstvo i AlgorithmWatch zamolili su 26 volontera da instaliraju dodatak za preglednik Firefox i prate odabir sadržaja kreativnih stvaralaca. Odabrana su 37 profesionalaca iz 12 europskih zemalja (od kojih

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen