U uvjetima samoizolacije, koji su nam preporučeni ili propisani zbog koronavirusa, eskapizam kao nikad prije dobiva svrhu. U takvoj se situaciji postavlja pitanje na koji način proživjeti to vrijeme? Ispostavlja se da je bijeg od stvarnog svijeta kompatibilniji s novonastalim stanjem, nego suvišno i sumanuto praćenje i sudjelovanje u feedovima iz minute u minutu.

Umjesto da opterećujemo svoje i tuđe psihe i nesvjesno pridonosimo akumulaciji histerije, udaljavanje od rasprave i povećanje vlastitog zadovoljstva se čini kao bolji pristup. Ako ne koristite sljedeće tjedne da provedete vrijeme s obitelji ili naučite nešto novo, zabavni sadržaj je najbolja sljedeća stvar. Bilo da želite tematski povezan ili nepovezan sadržaj u odnosu na aktualna događanja, izdvojili smo raznovrsne filmove i serije.

FILMOVI

1. CONTAGION (2011)

Unatoč tome što nije dostupan ni na jednoj streaming platformi, Contagion (2011) prolazi kroz razdoblje povećane popularnosti prema podacima s Google Trendsa, TorrentFreaka i poziciji u 10 najviše iznajmljenih filmova na iTunesu. Među filmovima virusne zaraze, Contagion najozbiljnije pristupa toj tematici. Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet, Laurence Fishburne i Marion Cotillard su zvjezdana postava koja uspijeva iznijeti film na svojim plećima unatoč sivilu sumorne drame koje na kraju ne biva uspješno neutralizirano.