Tecnomar for Lamborghini 63 nova je superluksuzna jahta koju su zajedničkim snagama izradili Lamborghini i proizvođač plovila Italian Sea Group

Kompanije Automobili Lamborghini i The Italian Sea Group, koje se inače bave superluksuznim automobilima, odnosno jahtama, predstavili su prošloga tjedna plod svoje suradnje – luksuznu sportsku jahtu Tecnomar for Lamborghini 63. Jahta će biti izrađena u ograničenoj seriji, a nadimak nosi po 1963. godini, kada je Lamborghini osnovan. Duljina jahte poklapa se s ovim brojem, te iznosi 63 stope (19 metara).

Baza za dizajn ovog nevjerojatnog plovila je novi hibridni superautomobil Lamborghini Sián FKP 37, na kojem su primjetno zasnovani dizajnerski detalji poput svjetala ili kokpita. Možda najbolji opis predstavljene jahte dao je prvi čovjek Lamborghinija Stefano Domenicali: “Kada bih morao zamisliti Lamborghinija na vodi, ovo bi bila moja vizija”.

Osim što je riječ o primjerku iznimnog dizajna i stila, ovdje je riječ i o luksuznoj i tehnološki naprednoj jahti koja se diči inovativnim rješenjima i stavlja naglasak na snagu i brzinu. Pogone je dva MAN-ova V12 motora od po 2.000 konjskih snaga, uz koje može glisirati brzinama do čak 60 čvorova (111 km/h).

Dizajn vuče poveznice sa spomenutim Siánom, ali i bogatim naslijeđem marke, te legendarnim

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen