U organizaciji Buga i Mreže u HUB385 održana je druga konferencija LegalTech. Konferenciju je otvorio njezin direktor i glavni urednik Mreže Oleg Maštruko ukazujući na važnost ponovnog održavanja poslovnih konferencija u živo. “Već je prošlogodišnja konferencija ukazala da tehnologije radikalno mijenjaju pravnu profesiju. Izazovi koje nameće coronavirus i izvanredna pandemijska situacija samo će dodatno ubrzati već započete procese.” rekao je Oleg Maštruko na otvaranju.

Predstojnik Katedre za građansko procesno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Alan Uzelac u svojem keynote predavanju Sudski postupak nakon Korone: Transformacija ili kapitulacija? istakao je kako će odluke koje se u ovom osjetljivom periodu donose u pravnoj praksi umnogome utjecati na to kako će se odvijati sudski postupci i djelovanje sudova.

I prije korona krize pravna praksa je bila pred velikim izazovima, rekao je Uzelac, naglasivši kako bi dobro bilo shvatiti pravosuđe kao javni servis a ne shvaćati ga, kao što je sada slučaj, izuzetog od javne odgovornosti.

Podsjetio je na

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen