Novi Citroën Ami revolucionarno je vozilo koje ide u korak s novim trendovima potrošnje te odgovara na izazove u pogledu kretanja gradom i zaštite okoliša, a u nekim zemljama smiju ga voziti i 14-godišnjaci. Posebno se očekuje Amijeva popularnost korištenja kroz Free2Move servis za najam

Uoči svog 101. rođendana Citroën je napravio veliki korak i predstavio Ami – 100 % ëlectric, realizaciju ideje koja je započela konceptnim vozilom AMI ONE Concept. Radi se o revolucionarnom vozilu koje ide u korak s novim ekološkim trendovima te daje rješenje za kretanje gradom uz punu zaštitu okoliša.

Novi Ami je potpuno nekonvencionalan, čak i više nego li istoimeni prethodnik: radi se o malom vozilu s dva sjedala, pogon je 100% električni, tvrde da je vozilo udobno i sigurno, te kompaktno i okretno u vožnji. Zanimljivo, Ami je zbog svog koncepta i ograničene brzine dostupan svima – naime, mogu ga voziti i osobe koje nemaju vozačku dozvolu (ne odnosi se na sve države).

A vjerojatno će najveću popularnost imati na tržištima gdje će se ponuditi kroz uslugu dijeljenja automobila putem aplikacije Free2Move ili pak na dugotrajni najam po cijeni već od 19,99 € mjesečno (usluga starta u Parizu).

Ovo vozilo izravni je

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen